Hrvatski radio

Radio Zadar

Jesu li svjedoci davali lažne iskaze?

06.03.2019.

10:26

Autor: Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju saznanja dobivenih tijekom kaznenoga postupka protiv Darka Kovačevića provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na davanja lažnog iskaza.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru naložilo je provođenje izvida u odnosu na osobe koje su bile nazočne događaju u caffe baru u Zadru 13. lipnja 2018., kad je 32-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona na štetu 18-godišnje hrvatske državljanke. (5. 3. 2019.)

Nakon provedenih izvida, analizirajući sve relevantne dokaze i činjenice prikupljene tijekom provođenja izvida utvrđeno je kako ne postoji osnovana sumnja da bi se u ponašanju osoba nazočnih inkriminiranom događaju ostvarila zakonska obilježja bilo kojeg kaznenog djela za koja se kazneni postupak pokreće po službenoj dužnosti.
U odnosu na neposredna saznanja dobivena tijekom kaznenog postupka protiv 32-godišnjeg hrvatskog državljanina vođenog pred Općinskim sudom u Zadru zbog učina kaznenih djela iz čl. 118. st. 1. Kaznenog zakona i čl. 139. st. 2. Kaznenog zakona, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru na temelju tih saznanja provodi dokazne radnje protiv 36-godišnje hrvatske državljanke i 37-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela davanja lažnog iskaza iz čl. 305. st. 1. Kaznenog zakona, objavio je DORH.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.