Hrvatski radio

Radio Zadar

Još 500 roditelja nije zatražilo naknade za novorođenu djecu

07.01.2015.

09:53

Autor: Dorotea Perović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iz Zadarske županije pozivaju roditelje da se jave i iskoriste naknadu.

Iz proračuna Zadarske županije za naknade za novorođenu djecu u prošloj godini izdvojeno je 625.000 kuna. Do kraja godine na poziv za dodjelu naknade javilo se 1020 roditelja. Kako je u 2014. godini rođeno nešto manje od 1600 djece, to znači da više od 500 roditelja, nije iskoristilo naknadu. Stoga iz Županije pozivaju roditelje koji to još nisu napravili da ispune zahtjeve i dostave ih županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb do 15. siječnja. Pomoćnica pročelnika, Dubravka Dragaš:

Pozivamo sve roditelje čija su djeca rođena u 2014. godini na čitavom području Zadarske županije da podnesu zahtjev za novčanu pomoć za novorođeno dijete. Iznos pomoći je 400 kuna. Obrazac mogu podignuti u županiji na porti ili na internet stranici uz zahtjev koji treba popuniti. Potrebno je donijeti i kopiju osobne iskaznice jednoga od roditelja, rodni list djeteta i bankovnu karticu koji podnosi zahtjev.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.