Hrvatski radio

Radio Zadar

Još bogatiji Advent u Zadru

21.11.2022.

12:45

Autor: Božidar Kolega

Advent u Zadru

Advent u Zadru

Foto: Božidar Kolega / Radio Zadar

Za 3 dana počinje Advent u Zadru za kojeg su organizatori najavili brojne glazbene i gastro poslastice.

Na otvaranju Adventa svirat će grupa Dalmatino, jutro na Badnjak uljepšat će pjevači A strane a na dočeku Nove godine očekuju nas Tonči Huljić & Madre Badessa, klapa Rišpet i Forum.  To je samo dio bogatog glazbenog programa zadarskog Adventa tijekom kojeg će Zadrani moći uživati i u raznovrsnoj gastro ponudi.


Još bolji Advent, tj. programski dio koji će biti jako zanimljiv. Ne samo programski dio, nego i gastronomski dio. Organizacijski vrlo zahtjevan kao i svake godine. Vidjeli ste i sami da je to manifestacija koju posjećuje jako velik broj naših građana.

Mario Paleka , direktor TZ-a Zadar

Glavna pozornica je i ove godine Trg Petra Zoranića na kojem će se smjestiti 25 adventskih kućica.

Svih 25 kućica je popunjeno. Ove godine postigli smo malo bolji rezultat nego prošlih godina. Prosječna cijena po kućici nešto malo preko 40 000 kuna.

Direktor zadarske tržnice Tomislav Letinić

Dio novca će se potrošiti za tehničko opremanje kućica i pozornice a dio za program. Po prvi put kroz sponzoriranje programa u Advent su se uključile i neke zadarske hotelske kuće izražavajući na taj način zadovoljstvo uspješnom turističkom sezonom. Kako je najavio direktor TZ-a Zadar Mario Paleka u tijeku je i finaliziranje dogovora kako bi građani na prostoru Adventa mogli uživati u gledanju utakmica svjetskog nogometnog prvenstva.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.