Hrvatski radio

Radio Zadar

Još jedan English Friday u Pomorskoj školi

22.02.2019.

07:49

Autor: tp

Još jedan English Friday u Pomorskoj školi

Još jedan English Friday u Pomorskoj školi

Foto: - / -

U sklopu srednjoškolskog programa English Friday u Pomorskoj školi nastava i ostale aktivnosti će se odvijati na engleskom jeziku. Uz to za učenike je organizirano predavanje na engleskom jeziku američkog sveučilišnog profesora Rex Cammacka sa Sveučilišta Omaha iz Nebraske .

Američki profesor će učenicima Pomorske govoriti o pravilima i strategiji američkog nogometa te osobnom iskustvu od mlađih uzrasta do profesionalnog bavljenja ovim sportom. Održat će se u Gradskoj knjižnici od 12.15 do 13 sati.

Pomorska škola prva je i zasad jedina obrazovna ustanova s područja pomorstva u Hrvatskoj koja provodi ovakav projekt.

          

Pomorska škola Zadar nastavlja svoje aktivnosti oko intenzivnije upotrebe engleskog jezika u obrazovanju za pomorska zvanja sukladno mjerama u  Pomorskoj strategiji RH, kao iznimno važne sastavnice nastavnog programa. Tako će se u petak, 22.2. 2019. nastaviti projekt English Friday  i nastava i ostale aktivnosti  će se u Školi odvijati na engleskom jeziku.

            Pomorska škola Zadar, prva je i zasad jedina obrazovna ustanova s područja pomorstva u RH koja provodi ovakav projekt i ohrabreni smo pristupom svih naših učenika i nastavnika.

            Naglasak na predavanjima i  komunikaciji bit će na stručnim predmetima i sadržajima programa premda će se i sadržaje većine općih predmeta izvoditi na engleskom jeziku.

            Naši nastavnici, učenice i učenici, trudit će se da u određenoj mjeri, koristite engleski jezik i u normalnoj, neformalnoj komunikaciji i da na takav način šire mogućnosti uspješnije primjene jezika i u profesionalnom i privatnom životu jer to predstavlja jednu od najvažnijih edukacijskih sastavnica.

            U okviru projekta nastavnici naravno neće ocjenjivati engleski jezik učenika nego očekujemo da zajedno nađu najbolji načini komunikacije i razumijevanja na stranom jeziku do razine na kojoj je to objektivno moguće.

            Do sada smo u ovakvim prilikama imali smo i posebne školske aktivnosti i goste, izvorne govornike engleskog jezika, s područja obrazovanja ili pomorstva. Ovaj petak u 1230 u prostorima Škole otvoreno predavanje održat će američki  profesor Rex Cammack s temom o američkom nogometu.

            U Školi će se održati i kviz na engleskom jeziku i neke društvene igrice i aktivnosti u školskoj knjižnici.

 

official-language.jpg

official-language.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.