Hrvatski radio

Radio Zadar

Još jedan krug energetske obnove kuća - prijave krajem ljeta

15.05.2020.

06:24

Autor: rzd

Foto/Toni Pajkin

Foto/Toni Pajkin

Foto: - / -

U lipnju kreće poziv za energetsku obnovu kuća, a prijave krajem ljeta Za ovu mjeru osigurana su 142 milijuna kuna, no izvjesno je da će s obzirom na velik interes građana biti osigurana i dodatna sredstva, poručeno je sa sjednice Vlade.

Na sjednici Vlade prihvaćen je Program energetske obnove obiteljskih kuća, a za tu namjenu osigurano je 142 milijuna kuna. Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar najavio je da krajem ljeta kreću prijave. Poziv će se objaviti u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama. Program energetske obnove Ministarstvo graditeljstva pripremilo je ranije, ali cijeli postupak odgođen je zbog koronavirusa.

Raspisivanje poziva za energetsku obnovu odnosit će se na sve obiteljske kuće, bez obzira na godinu izgradnje, a osnovni uvjet je da se radi o legalnim objektima. 

Po donošenju ove Odluke, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost će objaviti Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća u kojem će detaljno biti navedeni prihvatljivi uvjeti i dokumentacija za prijavu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.