Hrvatski radio

Radio Zadar

Još jedna osoba pozitivna, ukupno 67 zaraženih u Zadarskoj županiji

11.04.2020.

10:21

Autor: rzd

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Stožer civilne zaštite Zadarske županije objavio je da je još jedan testirani pacijent pozitivan na koronavirus, pa se broj zaraženih u našoj županiji popeo na 67 bolesnika. I ovaj otkiveni slučaj zaraze, povezan je sa žarištem epidemije - biogradskom bolnicom.

Još je jedna osoba pozitivna na koronavirus tako da  je ukupan broj zaraženih na području Zadarske županije 67. Novooboljela osoba povezana je sa Ortopedskom bolnicom Biograd na moru. Na COVID odjelu Opće bolnice Zadar trenutačno je 6 pacijenata od kojih su 2 na respiratoru.  Stanje pacijenta koji je pri padu zadobio teške tjelesne ozljede je stabilno i prebačen je na COVID odjel. U biogradskoj bolnici smješteno  je 8 lakših pacijenata.

Policijski službenici su na području PU zadarske u protekla 24 sata obavili 326 provjera vezano uz provođenje mjera samoizolacije i utvrdili kako se u tom vremenu 1 osoba nije pridržavala izrečene mjere.U odnosu na nadzor i provedbu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravišta evidentirano je 58 osoba koje su pristupile policijskoj kontroli, a da pri tome nisu imali valjane propusnice. Odluka o mjeri strogog  ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve  ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba, pa tako i na plaže.

Nemojte boraviti i zadržavati se na bilo kojoj javnoj površini kako se ne bi stvorila velika koncentracija ljudi jer tada nećete biti u mogućnosti poštivati pravila distance i izbjegavanja kontakata. Još jednom apeliramo na  građane da se ne zadržavaju u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.