Hrvatski radio

Radio Zadar

14:46 / 07.12.2013.

Autor: A.Perica

Još jedna uspješna akcija Vukovaru ZaDar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadrani su još jednom pokazali veliko srce u tradicionalnoj akciji Vukovaru ZaDar.

U Zadru je na Narodnom trgu održan središnji dio tradicionalne akcije za pomoć Vukovarcima pred božićne blagdane "Vukovaru ZaDar". Svi ljudi dobre volje pozvani su da se uključe te pomognu čak 3 tisuće redovitih primatelja pomoći u Vukovaru.

Zadrani su još jednom pokazali veliko srce u tradicionalnoj akciji Vukovaru ZaDar. Uz glazbeno scenski program u kojem je sudjelovalo 20-ak izvođača, klapa, KUD-ova, solista, pomoć se prikupljala na štandovima sa slasticama i rukotvorinama, dječjim radovima, nudila se pašticada koju su zadarski ugostitelji pripremili po simboličnoj cijeni. Akcija Vukovaru ZaDar jednako veseli male i velike najbolje znaju u dječjim vrtićima.

Neki su pakete za pomoć vukovarcima već predali u akcijama po zadarskim školama. Časna sestra Melhiora Biošić kaže kako ova akcija poprima sve veći odaziv u samom Zadru, a primjer organizatora Hrvatske katoličke udruge medicinskih sestara i tehničara namjeravaju preuzeti i na području Vukovarsko-srijemske županije, a slična inicijativa pokreće se i u Istri.

Konvoj za Vukovar kreće u ponedjeljak.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.