Hrvatski radio

Radio Zadar

Još jedna uspješna humanitarna akcija zadarskog Lionsa

21.09.2015.

16:04

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Proteklog su vikenda u Zaton Holiday Resortu održane 2. Sportske igre Lionsa s iznimno uspjelom humanitarnom akcijom za mlade zadarske sportaše. Sve se odvijalo uz moto ovogodišnjeg hrvatskog lions guvernera – Služenje i druženje.

U organizaciji Lions kluba Zadar u igrama je sudjelovalo stotinjak Lionsa i mladih iz Leo klubova  Hrvatske i Slovenije, predvođenih svojim guvernerima Draženom Melčićem i Brankom Dolencom.

Sve se odvijalo uz moto ovogodišnjeg hrvatskog lions guvernera – Služenje i druženje. Tako su protekla i sportska natjecanja i sva ostala zbivanja uključujući tematsku mornarsku večer na kojoj se, prodajom crteža malih Zadrana iz  OŠ Šimuna Kozičića Benje i Dječjeg vrtića Radost – područni objekt Voštarnica, realizirala glavnina humanitarne akcije. Prikupljenim sredstvima Lions klub Zadar će pomoći mladim zadarskim košarkašima i plivačima.

Sportskoj školi košarke koja okuplja 250 djece od pet do 14 godina kupit će se košarkaške lopte za treninge i natjecanja, mladom perspektivnom članu Plivačkog kluba Jadera, Leu Bavdeku nabavit će se oprema za natjecanja na kojima ostvaruje odlične rezultate, a Plivačkom klubu Zadar pomoći u realizaciji suradnje sa svjetski poznatim trenerom koji će raditi i s trenerima tog kluba i nekima od 300 djece koje treniraju.

Između služenja i druženja održana je i sjednica dužnosnika hrvatskih Lionsa na kojoj su dogovorene brojne humanitarne akcije u narednom razdoblju, posebno one vezane uz proslavu 25 godina tog pokreta u Hrvatskoj. Sa slovenskim je Lionsima utvrđena daljnja suradnja u ostvarivanju temeljnih ciljeva najuspješnije humanitarne organizacije u svijetu, prije svega, pomaganja svim potrebitima.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.