Hrvatski radio

Radio Zadar

Još jedna Večer u knjižari

18.12.2013.

07:29

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gošća “Večeri u knjižari” Verbum je doktorica Iris Tičac koja će govoriti o odgoju, bioetičkim raspravama o dostojanstvu ljudske osobe, ljudskim pravima i drugim aktualnim društvenim temama.

Doktorica Tičac predaje etiku na Odjelu za filozofiju Sveučilišta u Zadru i kao vanjski suradnik na Teologiji u Rijeci, područnom studiju KBF-a u Zagrebu. Na susretu koji moderira Ines Grbić, Tićac će aktualizirati značajne društvene teme: bioetičke rasprave o dostojanstvu ljudske osobe, zašto odgoj ne može biti vrijednosno neutralan, potrebi da sustav omogući pojedincu sudioništvo u kreiranju javnih procesa, umnažanju ljudskih prava i na čemu trebaju biti utemeljeni, odnosu vjere i znanosti, ljubavi, slobodi i odgovornosti; kako u globalizaciji razvijati individualizam koji ne znači poništenje i degradaciju osobe; zašto je dugo trebalo akademskoj zajednici da omogući ženama baviti se filozofijom kao znanstvenom disciplinom, u čemu se osobito ističe Edith Stein. Govorit će i o filozofskim doprinosima papa Karola Wojtile i Josepha Ratzingera. 

‘Večer u knjižari’ Verbum počinje 20 i 30 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.