Hrvatski radio

Radio Zadar

Još se čeka rezultat 24 nalaza na "virus s tenisa"

22.06.2020.

21:20

Autor: rzd

Foto/ Toni Pajkin

Foto/ Toni Pajkin

Foto: - / -

Stožer CZ Zadarske županije objavio je da se kasno večeras očekuje nalaz za još 24 osobe, a da je od ukupno 50 danas obrađenih briseva s "tenisa", na koronavirus pozitivno dvoje zaraženih koji su strani državljani i nalaze u samoizolaciji u Zadru te da je zaraženo i jedno dijete iz Zadra.

Prema informacijama iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije od 50 testiranih uzoraka na koronavirus 1 je pozitivan. Riječ je o malodobnom djetetu koje nije bilo na teniskom turniru niti događajima vezanim uz turnir nego se zarazilo na privatnom obiteljskom druženju.

U kasnijim večernjim satima očekuje se nalaz za još 24 osobe. Ukupan broj zaraženih na području naše županije sada je 90. Od toga broja 86 ih je izliječeno, jedna osoba je preminula, dvoje zaraženih su strani državljani koji se trenutačno nalaze u samoizolaciji u Zadru i jedno zaraženo  dijete iz Zadra.

Molimo sve roditelje sa područja Zadarske županije čija su djeca bila u kontaktu sa tenisačima da ne idu u školu i vrtiće, a ostale da se, ukoliko su bili u bliskom kontaktu sa zaraženima da budu u samoizolaciji 14 dana, navedeno je u priopćenju Stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.