Hrvatski radio

Radio Zadar

Joso Nekić - novi predsjednik GO HDZ-a Zadar

24.04.2016.

13:47

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za novoga predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Zadar izaslanici su javnim glasovanjem jednoglasno izabrali Josu Nekića, koji će stranku na lokalnoj razini voditi iduće četiri godine. Ujedno se bira i novi gradski odbor stranke.

Oko dvije stotine izaslanika zadarske gradske organizacije HDZ-a na redovitoj izbornoj skupštini bira novo stranačko vodstvo. Jedini kandidat za predsjednika Gradskoga odbora Joso Nekić dobio je plebiscitarnu potporu izaslanika. Dugo sam u politici i osjećam da imam jednu energiju koju mogu pokloniti svojoj stranci i da imam jedno iskustvo, jedno znanje što se tiče svih izbornih procesa, što se tiče organizacije stranke i ja sam to spreman dati delegatima na povjerenje. Uvijek će biti nešto novoga, ali ja ću se truditi zadržati ovaj kontinuitet zato što je HDZ u Zadru pobjednička stranka i tako treba nastaviti, izjavio je Nekić.

Dosadašnji predsjednik gradskoga HDZ-a Zvonimir Vrančić nije se natjecao za nijednu stranačku funkciju. Podsjetio je na činjenicu da je u protrklom mandatu stranka u Zadru pobijedila čak šest puta na različitim izborima. Novom vodstvu poželio je da stranka u nadolazećem razdoblju dodatno jača. A hoćemo li aktualnog zamjenika gradonačelnika možda vidjeti za oko godinu dana na lokalnim izborima, nije sa sigurnošću mogao odgovoriti. Daleko su lokalni izbori, ali kako se na neki način povlačim sa stranačkih funkcija, ne mogu reći, vjerojatno ne, ali nikada se ne zna što život nosi, rekao je Vrančić.

A tko je sve izabran u novi gradski odbor HDZ-a Zadar bit će poznato kasno poslijepodne.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.