Hrvatski radio

Radio Zadar

JR August: Jedva čekamo susret sa zadarskom publikom!

19.06.2022.

10:55

Autor: Maja Milin

J.R. August

J.R. August

Foto: Koncertni ured Zadar / -

Nakon premijernog nastupa na KvartArtu 2019. godine, izniman zabočki kantautor Nikola Vranić, u glazbenom svijetu poznatiji kao J.R. August, stiže 24. lipnja u polivalentnu dvoranu Providurove palače pojačan bendom i zborom. 

Pandemijska godina iznjedrila je njegov novi album „Still Waters” koji je, za razliku od hvaljenog prvijenca, nastao u osami njegove sobe, a uz samu poruku / simboliku donosi i noviji zvuk.


Od same naslovnice albuma, preko video trilogije u kojoj J.R. August utjelovljuje Isusa i njegove posljednje dane na Zemlji, album „Still Waters” donosi pogled na najpoznatiju priču svih vremena iz današnje perspektive, kaže ovaj samozatajni autor. 

J.R. August

J.R. August

Foto: Slaven Janđel / -

Kao osoba koja živi u maloj sredini, a većinu slobodnog vremena provodi u prirodi, J.R. August kaže da mu je vrijeme pandemije isprva godilo, no kad je shvatio da postaje sve otuđeniji od prijatelja i bliskih ljudi spas je pronašao u stvaranju nove glazbe.


Na krilima uspješnog prvijenca, okrunjen s nekoliko glazbenih nagrada (Porin, Rock & Off) J.R. August će u Zadru predstaviti novi materijal u pratnji benda i zbora, a ulaznice za koncert koji će održati 24. lipnja u polivalentnoj dvorani Providurove palače nabavite online


Cijeli intervju s J.R. Augustom poslušajte ovdje. 

Razgovor s J.R. Augustom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.