Hrvatski radio

Radio Zadar

Jučer požar između Vrsi i Grba

01.10.2018.

07:00

Autor: tp

Foto/Morh

Foto/Morh

Foto: - / -

Dva Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH gasila su jučer u popodnevnim satima požar na području između Vrsi i Grba. Gorjela je uglavnom niska trava i makija.

Uz ovaj požar, zračne su snage sa helikopterom Mi-8 MTV tijekom prijepodneva pružale i potporu zemaljskim snagama u dopemi spremnika vode do požarišta kod Orebića na Pelješcu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, zračne su snage do zaključno 29. rujna. 2018. sudjelovale u gašenju 75 požara (22 u Splitsko-dalmatinskoj, 21 u Zadarskoj. 18 u Šibensko-kninskoj, 12 u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji).


Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone (od 1. lipnja) ostvarile oko 475 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko  10 000 tona vode te je helikopterima Mi-8 MTV prevezeno 114 vatrogasca i vojnika do požarišta.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.