Hrvatski radio

Radio Zadar

Julienne Eden Bušić : Imam posebnu vezu s Vukovarom

21.01.2022.

13:57

Autor: Filip Buzov

promocija knjige Uskrsla lica Vukovara 1991. – 2021.

promocija knjige Uskrsla lica Vukovara 1991. – 2021.

Foto: Narodni muzej Zadar Facebook / /

U Zadru je danas održana promocija dvojezičnu knjige - Uskrsla lica Vukovara  1991. – 2021. - koju je uredila Julienne Eden Bušić. Sadržaj čini niza tekstova, slikovnih prikaza, dokumentacijskog gradiva, nastalih u razdoblju koje se odnosilo na događaje stradanja grada Vukovara u Domovinskom ratu. 

Knjiga je objavljena u nakladi Ogranka Matice hrvatske u Zadru i Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.Ovo je jedan zbornik radova o Vukovaru, od umjetnosti do povijesti i ono što je vrlo važno naglasiti to su dijelovi knjiga koji su već negdje objavljeni, neki nisu, ali je važno naglasiti kako je sve prevedeno i na engleski jezik te su na taj način dostupne stranoj javnosti da pokušaju razumjeti što se događalo u Vukovaru. J. Bušić dugujemo posebnu zahvalnost to je osoba koja osjeća Hrvatsku kao svoju domovinu, i svojim djelovanjem prije i sada ovom knjigom pokazuje kako joj je stalo do Hrvatske , da se razdoblje Domovinskog rata ne zaboravi

Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata

Imam neku posebnu vezu s Vukovarom, ja sam radila na iskopavanju masovne grobnice u Vukovaru, i sve sam vidjela te napisala izvješća i fotografirala za izvješće za vanjski svijet na engleskom jeziku, i to se ne smije zaboraviti, to mora biti zabilježeno za buduće generacije.

Julienne Eden Bušić

Uskrsla lica Vukovara 1991. – 2021.

Uskrsla lica Vukovara 1991. – 2021.

Foto: Hrt Zadar / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.