Hrvatski radio

Radio Zadar

Jura Stublić na Županijskoj skupštini

10.10.2019.

14:32

Autor: Filip Matijević

Radio Zadar

Radio Zadar

Foto: - / -

Jakovac o Peroš: "Gospođa Renata Peroš prilaže prilog koji je izradio gospodin Tomislav Šole 2004. godine. Radi se o čovjeku koji je povjesničar umjetnosti u Zagrebu. Zaključujem da nitko u tom muzeju, uključujući ravnateljicu, nije u stanju napraviti kako će izgledati glavni postav"

Dok predsjedavajući Željko Lončar pita: „Ima li tko protiv?”, sa sjednice upravo isključeni Marko Pupić Bakrač stoji za govornicom. Iz njegova mobitela odzvanja pjesma „Chicago” Jure Stublića i grupe Film. Stih „U Chicagu su gangsteri opljačkali narod cijeli” Pupić Bakrač pjeva uglas sa Stublićem. A sjednica se dalje odvija kao da vijećnik Akcije mladih pjevanjem ne pretvara čitavu sjednicu u lakrdiju.

Ovo najbolje dočarava atmosferu s današnjeg, trećeg i ujedno zadnjeg dijela 13. sjednice Županijske skupštine Zadarske županije. Pupić Bakrač prosvjedovao je za govornicom jer Renata Peroš - koja je izabrana da još četiri godine bude na čelu Narodnog muzeja Zadar - nije došla predstaviti izvješće o radu Muzeja za prošlu godinu. SDP-ova Suzana Jakovac kritizirala je budući četverogodišnji plan rada Narodnog muzeja:

Gospođa Renata Peroš prilaže prilog koji je izradio gospodin Tomislav Šole 2004. godine. Radi se o čovjeku koji je povjesničar umjetnosti u Zagrebu. I što ja zaključujem? Zaključujem da nitko u tom muzeju, uključujući ravnateljicu, nije u stanju napraviti kako će izgledati glavni postav muzeja nego moraju plaćati treću osobu iz Zagreba. Eto, toliko o toj ravnateljici.

Za Peroš, koja je - neslužbeno saznajemo - na bolovanju, Pupić Bakrač tvrdi da je nelegalno zapošljavala i netransparentno trošila novac po restoranima. Najgorljivije je novu-staru ravnateljicu branio Joso Nekić:

Ona iz godine u godinu ima više posjetitelja, više programa i više projekata:

Optužio je potom Nekić Pupića Bakrača da je o njemu najružnije govorio:

Do toga da vrijeđa Božje djelo u meni nazivajući me kockoglavim. Pa je ne mogu imati glavu, nego onakvu kakvu mi je Bog dao. Ja mislim da to ne može biti niža razina.

Sve ostale točke, njih više od 40 izglasovane su u rekordnom roku, za njih je trebalo malo više od sat vremena te je tako kraju privedena sjednica koja je započela 24. rujna.

Prilog sa sjednice poslušajte u prilogu:

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.