Hrvatski radio

Radio Zadar

Jusup: "Ima igrača koji još nisu dobili nijednu plaću!" Gunjević: "To je točno, ali ti igrači nisu riješili svoj pravni status!"

15.11.2022.

13:29

Autor: HRT RADIO ZADAR

KK Zadar

KK Zadar

Foto: Šime Zelić / KK Zadar

Iako se prema rezultatima na parketu to definitivno ne bi reklo, problemi u Košarkaškom klubu Zadar ipak postoje i izlaze na vidjelo. Trener Danijel Jusup na današnjoj je konferenciji za medije uoči nadolazećih utakmica protiv Gorice i Budućnosti upozorio na činjenicu kako među njegovim igračima još uvijek ima onih koji nisu vidjeli nijednu plaću. 

- Nažalost, radimo od početka kolovoza, a ima igrača koji još nisu dobili sve plaće. Volio bi da se to zna. Postoji igrač koji još uvijek nije dobio nijednu plaću i mislim da je vrijeme da se to riješi jer će se to prije ili kasnije odraziti na rezultat - kaže Jusup.


Da je tome uistinu tako potvrdio nam je i direktor KK Zadar David Gunjević. Kaže kako se radi o dvojici igrača iz seniorskog pogona ne navodeći imena.


- Točna je informacija da dva igrača seniorske momčadi nisu primili plaće. Ali samo iz razloga što još nisu riješili svoj pravni status, odnosno nisu otvorili obrte. Mi njih nemamo na osnovu čega platiti jer nisu ispostavili fakture. Imali smo sličnu problematiku i sa Justinom Carterom prošle sezone. Želimo ove godine uspostaviti reda u računovodstvu i sve što se odrađuje mora imati zakonsku osnovu. Nadam se da će to biti riješeno u narednim danima ali na neke stvari ne možemo utjecati - izjavio je Gunjević. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.