Hrvatski radio

Radio Zadar

Jutros u zadarskim školama: Učenici čekali odluku profesora

25.09.2015.

09:38

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Unatoč najavi današnjeg štrajka prosvjetara i obećanja ministra Mornara kako neopravdanih sati neće biti, ispred zadarskih osnovnih i srednjih škola jutros se pojavio velik broj učenika. Ispred školskih zbornica čekala se odluka profesora hoće li održati svoju nastavu ili će se priključiti štrajku.

Prosvjetari su danas u štrajku. Prema najavi, nastave neće biti u osnovnim i srednjim školama te na fakultetima i znanstvenim ustanovama. Djeca koja dođu u školu bit će zbrinuta, a ona koja ne dođu neće dobiti neopravdane sate.

O načinu provođenja štrajka više doznajemo od županijskog povjerenika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Jere Bilana:

U osam sati provode se zborovi zaposlenika gdje se ljudi izjašnjavaju za štrajk i s onim ljudima koji ne žele štrajkati ravnatelj organizira nastavu za učenike. Međutim to je najčešće krnja nastava, tako da sustav ne funkcionira jer učenici ne dolaze na nastavu. Ponedjeljak će vrlo brzo doći ? Čelništvo vertikale donijet će odluku o štrajku, i ta će se odluka provoditi.

Ide se u školu danas, čuli smo da će sati biti opravdani, došli smo vidjeti....To nitko ne zna...Naš profesor je rekao da on ne štrajka i da moramo svi u školu. - neki su od komentara učenika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.