Hrvatski radio

Radio Zadar

Kad će dovršetak uređenja Jazina ?

07.06.2018.

12:51

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: SJM / HRT Zadar

foto: SJM / HRT Zadar

Foto: - / -

U uvali Jazine neuređen je ostao još samo dio Branimirove obale ispred Lipotice. Kad će građevinska operativa u taj dio gradske luke u kojoj je na vezu 650 brodica doznali smo u Županijskoj lučkoj upravi.

Nakon sanacije obalnog zida na Obali kralja Tomislava, Županijska lučka uprava naložila je postavljanje stupića kako bi se spriječilo parkiranje po novouređenoj šetnici. Još je samo jedan zahvat ostao do konačnog završetka sanacije Obale kralja Tomislava. Ravnatelj Davor Škibola :  Trebamo još staviti obložnice od kamena, za to trebamo čekati oseku pa će to biti u prvom drugom mjesecu- 2019. jer se one postavljaju nisko - pojašnjava Škibola.

U uvali Jazine koja se po fazama uređuje još od 2012.godine, neobnovljen je ostao još samo dio Branimirove obale ispred zgrade Lipotica. Ove godine u proračunu nisu predviđena sredstva za sanaciju tog dijela kaže Škibola, ali dodaje… Planiramo to  početkom 2019. završiti da to postane nova šetnica za građane na ponos svima, neće se produbljivati već samo podignuti temeljni obalni zid i popločati se da ima kontinuitet u cijelom opsegu. Dodavati se pontona više neće u Jazinama - izričit je Škibola.
Dogodine nadajmo se Zadrani će od Liburnske, Obale kralja Tomislava pa preko Branimirove obale đir uz more novom šetnicom sve do benzinske crpke i bivše Tankerkomercove marine gdje se nažalost ugoda prekida kod zapuštenih prostora marine zapetljane u hrvatskim imovinsko-pravnim bespućima.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.