Hrvatski radio

Radio Zadar

Kad krava "poludi"

20.04.2015.

10:42

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U neobičnoj potjeri u Njemačkoj policajca pancirka spasila od "lude krave". U svom je pohodu krava ozlijedila dvojicu policajaca i četvero civila.

Da pancirka štiti od metaka dobro je poznato, a da može spasiti i od kravljih rogova spoznao je njemački policajac koji se našao oči u oči s tom pobješnjelom domaćom životinjom. Krava je iz nepoznatih razloga probila ogradu pašnjaka na kojem je bila sa stadom i krenula prema centru obližnjeg Waiblingena, grada s 53 tisuće stanovnika na jugu Njemačke.

Prvo ju je pokušao zaustaviti vlasnik, ali je nije uspio sustići. Pobješnjeloj se životinji potom malo tko usudio stati na put. Prošla je osam kilometara i u svom je pohodu ozlijedila dvojicu policajaca i četvero civila.

       " Krava je stajala dva metra ispred mene, najednom se zaletjela i udarila me rogovima ", ispričao je 51-godišnji policajac. Uvjeren je da ga je samo pancirka spasila od težih ozljeda.

U potjeri za pomahnitalom kravom na kraju je sudjelovalo osam policijskih vozila, jedan motocikl i helikopter. Uspio ju je tek zaustaviti veterinar pištoljem za uspavljivanje.

Što je kravu toliko uzrujalo nije poznato.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.