Hrvatski radio

Radio Zadar

Postavljaju se prometne barijere u cilju zaštite šume Musapstan

21.02.2022.

17:37

Autor: grad Zadar

Radovi na Musapstanu- barijere za automobile

Radovi na Musapstanu- barijere za automobile

Foto: grad Zadar foto / /

Nakon što su dovršeni radovi Hrvatskih šuma na uređenju šume Musapstan, danas su započeli i radovi na izgradnji barijera za sprječavanje ulaska automobila kako bi se na taj način onemogućilo nelegalno bacanje otpada. 

Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša će u skladu sa sporazumom s Hrvatskim šumama izgraditi prirodne barijere po obodu šume kako bi, nakon što Hrvatske šume postave rampe, imali kontrolu nad ulazom vozila u šumu. Vrijednost radova koje financira Grad je 270.000 kuna dok su Hrvatske šume istovremeno uložile 100.000 eura vrijednosti radova izgradnje dječjeg igrališta, vježbališta i trim staze.


 Inicijativa komunalnog odjela je napravljena s ciljem konačnog sprječavanja odbacivanja otpada u okoliš. Radovi će, ovisno o vremenskim prilikama, trajati mjesec dana. Izvodi ih ugovoreni izvođač održavanja Grada Zadra Stipčević.Ponavljamo još jednom da su za glomazni otpad našim građanima besplatno dostupna reciklažna dvorišta na tri lokacije: na području odlagališta Diklo, u Gaženici i u samom krugu trgovačkog društva Čistoća.
Tijekom 2021. godine Hrvatske šume započele su radove na uređenju poučne i trim staze s pratećim sadržajima. Financiranje je obuhvaćeno sredstvima iz EU fondova, a odnosi se na uređenje poučne staze u duljini od 5,5 kilometara i trim staze 1,5 kilometar u obliku šljunčano zemljanim stazama širine 2,5 metra, duž kojih su postavljene klupe za odmor, koševi za otpad... Osim toga uređeno je i dječje igralište, zelena učionica i vježbalište - stoji u obavijesti na službenim stranicama grada Zadra.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.