Hrvatski radio

Radio Zadar

Kada do smanjivanja gubitaka vode iz vodovodnih cijevi?

21.09.2020.

11:57

Autor: Božidar Kolega

Kada do smanjivanja gubitaka vode iz vodovodnih cijevi?

Kada do smanjivanja gubitaka vode iz vodovodnih cijevi?

Foto: - / -

Problem velikih gubitaka vode u vodoopskrbnom sustavu Zadra prisutan je već dugi niz godina. Iako svake godine zadarski Vodovod ulaže u izgradnju i rekonstrukciju vodovodne mreže gubici su sada dosegnuli gotovo 70 posto.

24 milijuna kuna vrijedan projekt smanjivanja gubitaka vode zaustavljen je nakon što je tvrtka s kojom je zadarski Vodovod potpisao ugovor otišla u stečaj. 

Problem velikih gubitaka vode iz vodovodne mreže našao se i na prošloj sjednici zadarskog Gradskog vijeća. Vijećnik Akcije mladih Antonio Baus:

 

Antonio Baus

Zadarski vodovod neprestano radi na unaprjeđenju vodovodne mreže. Prošle je godine tako izgrađeno preko 10 kilometara nove mreže, rekonstruirano 3 kilometra. Direktor Vodovoda Tomislav Matek:

 

Tomislav Matek o ulaganjima

Kako bi se problem riješio prošle je godine Vodovod potpisao ugovor s tvrtkom Centrogradnja, vrijedan 24 milijuna kuna, a koji je trebao popraviti ovakvo stanje: 

 

Tomislav Matek o projektu

 

Projekt je tako na žalost zaustavljen, no kako je najavio Tomislav Matek, raspisat će se novi natječaj kako bi se s njime nastavilo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.