Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako će otvaranje njemačkih granica utjecati na naš turizam?

15.06.2020.

08:28

Autor: Radio Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

U prvom dijelu lipnja ostvareno je 20 posto lanjskih turističkih rezultata. U zemlji trenutačno boravi 115 tisuća turista, a ministar turizma Gari Cappelli podsjetio je kako Njemačka noćas otvara granice i da njezini državljani neće morati u samoizolaciju nakon povratka u zemlju.

To su učinile i Austrija i Mađarska te ostala najvažnija srednjoeuropska tržišta. Vidjet ćemo kako će to utjecati na naš turizam i hoće li spasiti sezonu.

U emisiji Hrvatskoga radija, "U mreži Prvog" pomoćnik ministra turizma Robert Pende rekao je: Svakako bi bili zadovoljni što većim brojkama, neke projekcije su već dane, postoje naznake da je to neka donja granica, da bi tu mogle biti, naravno ovisno o epidemiološkoj situaciji, i bolje brojke. Ono što nas sada raduje, više od tih 115 tisuća gostiju koji trenutačno borave u Hrvatskoj je taj trend koji bilježimo protekla tri tjedna - mi smo prije dva vikenda počeli sa nekih 26 tisuća registriranih komercijalnih i nekomercijalnih gostiju i danas smo došli na 115.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.