Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako će se provoditi nova mjera u školama - nitko ne zna

11.11.2021.

13:34

Autor: Anita Perica

Ilustracija - foto: Igor Kralj / Pixsell

Ilustracija - foto: Igor Kralj / Pixsell

Foto: - / -

Svi zaposlenici državnih i javnih službi, od ponedjeljka moraju imati obvezne COVID potvrde kako bi mogli doći na svoje radno mjesto, a to uključuje i zaposlenike škola. Kako će to izgledati u praksi nitko ne zna – ravnatelji škola nisu dobili nikakve službene naputke, isto tvrde i sindikalci.

Iz Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske najavljuju ustavnu tužbu. 

Kako će se provoditi kontrola COVID potvrda u školama, tko će to nadzirati, gdje će se provoditi testiranje djelatnika i hoće li to biti moguće i izvan ovlaštenih ustanova, što u slučaju da zaposlenik škole odbije predočiti COVID potvrdu - samo su dio pitanja na koja škole ni predstavnici sindikata nisu dobili službeni odgovor. Tomislav Marićić, Županijski sindikalni povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske, kaže kako je odluka ishitrena i najavljuje ustavnu tužbu:

Tomislav Maričić - ton

Kako će primjena nove mjere izgledati u ponedjeljak velika je nepoznanica, primjerice, i u zadarskoj Srednjoj školi Vice Vlatkovića. Ravnatelj Tihomir Tomčić:

Tihomir Tomčić - ton 1

Tomčić nije protivnik uvođenja obveznih COVID potvrda ali postavlja pitanje smisla, a slično razmišljaju i u Nezavisnom sindikatu zaposlenih u srednjim školama Hrvatske:

Tihomir Tomčić - ton 2

Za posao u ponedjeljak zasad se pripremaju u skladu s trenutačnom praksom - higijena, maske, distanca i rad u dvije smjene - tehnička škola prijepodne, strukovna poslijepodne:

Tihomir Tomčić - ton 3

- zaključuje ravnatelj Tihomir Tomčić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.