Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako do EU-novca za realizaciju vlastite ideje?

08.05.2017.

12:40

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu obilježavanja Europskoga tjedna u našoj županiji, danas je u Zadru održan „Dan otvorenih vrata EU projekata" u organizaciji Agencije za razvoj ZADRE NOVE. Bila je to prigoda doznati više o načinu povlačenja novca iz eu-fondova.

Potencijalni korisnici mogli su dobiti i konkretan savjet o mogućnostima financiranja svojih poslovnih ideja.

Uspješna obnova Kneževe palače, obnova Providurove koja će tek uslijediti, izgradnja zadarske dnevne bolnice, budući Multimedijalni centar za grad Nin - samo su dio niza velikih projekata koji generiraju razvoj na našemu području i podižu kvalitetu života u zajednici, a sufinancirani su europskim novcem. Ravnateljica agencije ZADRA NOVA Sanja Peričić:

       Odabrali smo za predstavljanje projekte iz strukturnih fondova bez obzira što imamo i cijeli niz projekata iz bilateralne i transnacionalne suradnje prekograničnih projekata, međutim ovi projekti iz strukturnih fondova su najveći i najvidljiviji.

Teško je govoriti o svekupunoj financijskoj omotnici iz strukturnih fondova za područje Zadarske županije, no jedno je sigurno - sve su to višemilijunska ulaganja:

       Rezultati će se pravi zbrojiti nakon tri godine i tek ćemo onda podvući crtu i vidjeti koliko je tko zaista dobio, mogu reći da smo vrlo uspješni u smislu da svaki od natječaja koji je objavljen polučimo uspjeh i dobijemo projekt.

A kako do novca za realizaciju vlastite ideje? Odgovor na to pitanje potencijalni ulagači mogli su dobiti na info punktovima za različita područja - energetike, poduzetništva i lokalnoga partnerstva za zapošljavanje, a u središtu pozornosti bili su mladi ljudi, studenti i poduzetnici-početnici.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.