Festivalski program otvoren za javnost obuhvaća origami radionice u Arheološkom muzeju Zadar, posjet tuna farmi, prezentacije tradicionalnih japanskih borilačkih i obrambenih vještina, gastro događaj na Narodnom trgu, svečana gala večer u Arsenalu te posebne ponude u zadarskim restoranima.
01.02.–05.02.
Izložba fotografija: „Izlov“ – službeno otvorenje Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017. – Gradska loža u 11:00 sati
Opis izložbe: Jedan dan u izlovu tune
Fotograf: Danijel Kolega
Ulaz besplatan!
02.02.
Predavanje: Uzgoj tuna u Hrvatskoj - u sklopu izložbe fotografija Izlov u Gradskoj loži u 11:00 sati
Predavač: Krstina Mišlov
Dr.sc. Krstina Mišlov Jelavić sedam godina je radila kao biolog na uzgajalištu tuna u tvrtki Kali tuna d.o.o., posljednjih nekoliko godina radi kao voditelj proizvodnog pogona proizvoda ribarstva u tvrtki Mišlov d.o.o.. U 2013. godini doktorirala je na temu „Optimizacija ishrane tuna (Thunnus thynnus L. 1758) u kaveznom uzgoju“. Predstavnik je grupacije ribolova HGK pri savjetodavnom vijeću za Mediteran Europske Komisije (MEDAC).
02.02.–04.02.
Origami radionice u Arheološkom muzeju Zadar www.amzd.hru suradnji s Hrvatskim origami društvomu tri termina: 10:00, 11:00 i 12:00 sati tijekom tri dana
Voditeljica origami radionice: Sanja Srbljinović Čuček
OPŠIRNIJE: http://sanja-origamiart.blogspot.hr/
01.02.-05.02.
Tjedan specijaliteta od tune u zadarskim restoranima po promo cijenama
02.02.-03.02.- stručni dio – edukacija u Hotelijersko turističkoj i ugostiteljskoj školi
Edukacija pripreme tradicionalnih japanskih jela za učenike Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole zajedno s master sushi majstorima i poznatim zadarskim masterchefovima. Sudjeluju MBS TV show's MASTERCHEF Toshihiro Nakatsuji, japanski sushi majstori zajedno s profesorima i učenicima Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole te zadarskim kuharima te pomocnim sushi majstorima iz Ginger Sushi, Samurai japanskih sushi restorana iz Zagreba i Splita.
GASTRO SUBOTA:
„Tuna specijaliteti na Narodnom trgu i sushi specijaliteti u Arsenalu“
DOGAĐAJ NA OTVORENOM S POČETKOM U 11:00 SATI
JUTARNJI PROGRAM NA NARODNOM TRGU I FORUMU U 11:00 SATI
04.02. – NARODNI TRG– gastro specijaliteti u 11:00 sati
* javno predstavljanje kulinarskih vještina i specijaliteta od tune zadarskih restorana na
Narodnom trgu
* otvorenje programa - izvedba Lijepe naše u interpretaciji sopranistice Mayumi Kamei, (Mayumi Kamei linkati na: http://ars-organi-sisciae.org/?p=1554 )
* nastup grupe Funky Sisters
* Gradska loža - Izložba fotografija Izlov – fotograf Danijela Kolege
04.02. – FORUM - prezentacija tradicionlanih japanskih borilačkih i obrambenih vještina u izvedbi zadarskih sportskih klubova u 11:00 sati
Prezentacija korištenja samurai luka i strijele u suradnji s Kyudo klub Yumi na Forumu
OPŠIRNIJE: http://www.kyudo-zadar.com.hr/
Prezentacija Aikido obrambene borilačke u suradnji s Aikido klubom „Zadar“ na Forumu
OPŠIRNIJE: http://www.aikido-zadar.hr/aizd/#!/novosti
Prezentacija obrambene borilačke u suradnji s Kendo klubom "Ouka" na Forumu
OPŠIRNIJE: http://www.kendo-zadar.info/
Arheološki muzej - origami radionica u suradnji s Hrvatskim origami društvom
http://sanja-origamiart.blogspot.hr/
04.02. - ARSENAL - GALA VEČER S POČETKOM U 20:00 SATI
VEČERNJI PROGRAM U ARSENALA
(OPŠIRNIJE O ARSENALU: http://www.arsenalzadar.com/hr/index.php )
* piće dobrodošlice uz proizvode tvrtke Maraska (OPŠIRNIJE O MARASCI: http://www.maraska.hr/ )
* otvorenje programa na Arsenala - izvedba Lijepe naše u interpretaciji sopranistice Mayumi Kamei (Mayumi Kamei linkati na: http://ars-organi-sisciae.org/?p=1554
* performance rezanja tune u Japanu popularnog imena Maguro Kaitai
* buffet večera sa specijalitetima od tune (sushi i sashimi) uz povoljne cijene pića u suradnji s Udrugom zadarskih ugostitelja, Cehom ugostitelja Zadar i japanskih sushi majstora (opširnije o UZU: http://www.uzu.hr/www/ )
* performance japanskih sushi majstora i priprema i degustacija sushi specijaliteta s pomoćnim sushi majstorima iz Ginger Sushi, Samurai japanskih sushi restorana iz Zagreba i Splita.
* MBS TV show's MASTERCHEF, profesionalni kuhar i vlasnik lanaca VIP restorana te rezač tune Mr. TOSHIHIRO NAKATSUJI zajedno sa suradnicima, održat će performace za posjetitelje gala večeri u Arsenala i pokazati kako se reže riba potrebna za pripremu sushi-a, formiranje sushi-a i ostalih jela od tune uz pomoć sushi majstora iz Ginger Sushi, Samurai japanskih sushi restorana iz Zagreba i Splita.
* voditelj gala večere Frano Ridjan
* glazbeni nastup – japanska jazz pjevačica Kayoko Minami
* glazbeni nastup Jacques Houdek
predstavljanje novog brenda - "ToroCro Maguru" je hrvatsko - japanski brend, prisutan na svjetskom sushi i sashimi tržištu. Njegovu kvalitetu i okus potvrđuju i 3 zlatne zvjezdice koje mu je dodijelio iTQI (International Taste & Quality Insitute Brussels) i čime se Kali tuna izrazito ponosi.Uzgojena u netaknutoj okolini, ravno iz Jadrana: "ToroCro Maguro", loved by sushi-lovers!
Turistička zajednica grada Zadra u suradnji s Gradom Zadrom, Japanskim Veleposlanstvom u RH, Ministarstvom turizma, Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom, TZ Zadarske županije i NPO JCEA Japanskim-hrvatskim Društvom razmjene te ostalim partnerima u projektu predstavlja program Tuna, Sushi & Wine Festivala 2017., koji će se održati u terminu od 01.-05. veljače 2017. godine.
Treći po redu Tuna, Sushi & Wine Festival predstavlja spoj i razmjenu iskustava kulturnih, povijesnih i prirodnih resursa Hrvatske i Japana zajedno s gastronomskim doživljajem.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.