Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako napraviti hotel za kukce,kućicu za ježa

19.06.2015.

08:42

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga „Eko-Zadar" i ovoga petka na Narodnom trgu, od 10 do 12, savjetuje građane na temu: Bolesti, štetnici i fiziološki uzročnici oštećenja biljaka u uzgoju. Agronomi će uz savjete o oboljelim biljkama upoznati sve zainteresirane s ulogom bioraznolikosti u vrtu i korisnim kukcima. Tako će te danas moći i vidjeti tko su korisni kukci i saznati kako napraviti hotel za kukce, kućicu za ptice i kućicu za ježa, poručuju iz udruge "Eko-Zadar".

Korisni kukci su zaštita svakog vrta, pomažu u očuvanju bioraznolikosti,  u prirodnoj ravnoteži i oprašivanju, te suzbijaju nametnike, što je dovoljno razloga da ih zavolimo i  izgradimo im kuću koja će im zimi pružiti skrovište od hladnoće, a ljeti stanište za život koje će povećati njihovu brojnost u vrtu. Buba škarica će očistiti biljke od lisnih ušiju u zahvalnost za izgrađen dom, jež će  štititi od puževa golača, lastavica će štititi vrt od skakavaca, a bogomoljka brine za red u vrtu, rekla je Iva Lukin najavljujući kako će građani na trgu moći vidjeti kako izgledaju, i saznati kako napraviti, hotel za kukce, kućicu za ptice i kućicu za ježa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.