Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako povećati vidljivost malih iznajmljivača u turizmu

10.03.2016.

12:51

Autor: F. Matijević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon što je krajem veljače održana besplatna edukacija za djelatnike u turizmu u obiteljskom smještaju, na red su došli i mali hoteli, hosteli i kampovi. U Županijskoj komori Zadar predavači su sudionicima edukacije približili prednosti korištenja interneta u poslovanju.

Digitalni marketing, ponude banaka za turizam i potrošnja hrvatskih proizvoda samo su dio zanimljivih tema.

Uloga malih i obiteljskih hotela, hostela i kampova nije zanemariva u turizmu. Kako bi njihov udio dodatno ojačao, besplatne edukacije poput ove su vrlo bitne, ističe direktor Županijske komore Denis Ikić:

       Prvenstveno se odnosi na internet marketing i kako poboljšati vidljivost na Booking.com-u naših smještajnih kapaciteta i djelatnika koji promišljaju u turizmu. Ovaj današnji seminar je, kažem, fokusiran na male hostele, na male hotele i na male kampove. Odaziv je jako dobar, mi smo imali preko 40 prijavljenih.

Glavno pitanje koje muči male iznajmljivače je kako povećati vidljivost na tržištu. Jedna od opcija je online platforma Booking.com koja bilježi rast korisnika, kaže menadžerica Andrea Kranjčina:

       Zadnjih godinu dana je bio dosta velik rast iz razloga što smo dopustili mogućnost objavljivanja kapaciteta i s jednom jedinicom. Tu je bio najveći rast, mislim da je to bilo više od 30 posto. Sad svaku sljedeću godinu, odnosno ovu godinu, 2015./2016. taj broj se iznivelirao.

Osim smještaja, turistima je važno pružiti potpun doživljaj Hrvatske. Zato je važno i poticanje potrošnje hrvatskih proizvoda u turizmu koji se kriju pod oznakama Izvorno hrvatsko i Hrvatska kvaliteta, kaže Anotnijela Bonačić iz Hrvatske gospodarske komore:

       Kad dolaze u Hrvatsku oni zapravo žele upoznati Hrvatsku, žele upoznati hrvatske proizvode pa i hrvatsku tradiciju. A kroz ove znakove imamo tu mogućnost da ih možemo i tako prezentirati.

S novim znanjima, pred 13 hostela te 20 obiteljskih hotela i kampova u Zadarskoj županiji je, nadamo se, uspješna turistička sezona.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.