Hrvatski radio

Radio Zadar

"Kako se oduprijeti raku?" - konferencija u organizaciji Dubravke Šuice

22.11.2018.

08:08

Autor: tp

Dubravka Petric/PIXSELL

Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / -

"Kako se oduprijeti raku?´´konferencija je koja će se održati u 18:00 sati u Kneževoj palači. Cilj je podizanje svijesti o važnosti prevencije, potaknuti razmjenu iskustava, informiranja i edukacije. Konferenciju je organizirala Dubravka Šuica, voditeljica hrvatske delegacije u Europskom parlamentu.

Sudjeluju gradonačelnik Grada Zadra dr. med. Branko Dukić, župan Zadarski Božidar Longin, a iskustva u liječenju onkoloških bolesti predstavit će ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, ravnatelj Opće bolnice Zadar- Željko Čulina, bivši slovenski premijer i zastupnik u Europskom parlamentu Alojz Peterle, stručni tajnik Hrvatske lige protiv raka doc. dr. sc. Domagoj Eljuga te potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. med Ivan Ćelić.

O važnosti podizanja svijesti u borbi protiv raka govorit će osnivačica portala i udruge ,,Nismo same´´ Ivana Kalogjera Brkić, bivši pacijenti oboljeli od raka te organizatorica konferencije, zastupnica Dubravka Šuica.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.