Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako sindikati u Zadru komentiraju mirenje s Vladom

27.11.2018.

13:07

Autor: Filip Buzov

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Zeljko Mrsic/PIXSELL

Foto: - / -

Povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilan kaže kako se unatoč postignutom dogovoru borba nastavlja jer nisu dobili ono što su tražili. Sličnog stava je i predsjednica zadarske podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara-Dajana Subić.

Smatramo da s ovim priča nije završila, zato što Sindikati nisu zadovoljni, cilj da plaće zaostaju nije u potpunosti isupnjen, naš konačni cilj bi bio da se kreira pravedna politika prema djelatnicima u javnom sektoru - prvi komentar je zadarskog povjerenika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Jere Bilana.

Mi nismo zadovoljni i tražit ćemo i dalje, jednostavno je takva situacija da mi ako smo tražili 5,8 posto, a dobili 5 , bez obzira što će se isplaćivati u siječnju 3 posto i rujnu 2 posto, da mislim da smo mi zaslužili puno veće plaće, da nam treba puno više, da smo zanemarena struka, a sama država ne misli na nas jer u svom proračunu za javne službe i medicinske sestre izdvaja minimalno - kazala je predsjednica zadarske podružnice Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Dajana Subić.

Štrajka nema, no teško je s ovim povećanjem biti previše zadovoljan, no treba reći kako nezadovoljstvo liječnika nije samo zbog visine plaće - kazala nam je u telefonskom razgovoru dr. Milka Matešić Hoti, predsjednica sindikalne podružnice Hrvatskoga liječničkog sindikata u Zadru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.