Hrvatski radio

Radio Zadar

Kako utječemo na more, i kako ono utječe na nas?

08.07.2021.

08:34

Autor: HRT Radio Zadar

Kako utječemo na more, i kako ono utječe na nas?

Kako utječemo na more, i kako ono utječe na nas?

Foto: - / -

Društvo istraživača mora 20000 milja, zajedno s partnerima, predstavlja danas projekt „Misli (na) plavo - kako more utječe na nas i kako mi na njega". Zbog trenutne epidemiološke situacije, predstavljanje projekta održati će se putem ZOOM aplikacije.

Projekt „Misli (na) plavo - kako more utječe na nas i kako mi na njega"prijavljen je na poziv na dostavu projektnih prijedloga Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Glavni ciljevi projekta su jačanje kapaciteta OCD-ova nositelja i partnera za provedbu edukativnih programa u području popularizacije STEM područja - prirodoslovnih znanosti, kroz prizmu „znanja o moru" (ocean literacy) (kroz edukacije, treninge, osposobljavanja i razmjene iskustava na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini) uz pararelni razvoj i provedbu edukativnih sadržaja, sa svrhom popularizacije „znanja o moru" među krajnjim korisnicima - djeca, mladi i opća populacija.

Projekt s ukupnim proračunom od 1.183.332,43 HRK, sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.005.832,57 HRK, odnosno 85% bespovratnih sredstava, dok se ostalih 177.499,86 HRK, odnosno 15% ukupnih bespovratnih sredstava, osigurava iz Državnog proračuna RH. Nositelj je Društvo istraživača mora - 2000 milja, uz partnerstvo Sveučilišta u Zadru, Udruge za očuvanje bioraznolikosti Aurelia, Udruge studenata BIUS, Udruge Mavena - 36 njezinih čuda i Umjetničke organizacije SilbaEnvironment Art.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.