Hrvatski radio

Radio Zadar

Kakvo je zanimanje za bespovratne potpore županijske TZ ?

20.01.2022.

11:02

Autor: S. Jakšić Mandić

Ilustracija: Međunarodni susret penjača u Paklenici

Ilustracija: Međunarodni susret penjača u Paklenici

Foto: Dino Stanin / Pixsell

68 organizatora turističkih zbivanja prijavilo se na natječaj za dodjelu bespovratnih potpora događanjima koji je za ovu godinu raspisala TZ Zadarske županije. Rok za prijavu istekao je 14. siječnja. Otprilike isti broj natjecatelja prijavio se i lani, no ove godine Turistička zajednica odlučila je povećati iznose potpora i to za 50 posto. 

Pri vrhu ljestvice odobrenih potpora prošle su godine bili Granfondo Falkensteiner i događanja u Starigradu Paklenici te još neka zbivanja ( po 25 tisuća kuna), a pri dnu Zadar Wine Festival i Kualjske ribarske noći (po par tisuća kuna). Bespovratne potpore dodjeljuju se za promociju regionalnog brenda, obogaćivanje ponude, razvoj inovativnih proizvoda i slično . U TZ-u su zadovoljni iskazanim zanimanjem jer dokaz je to da u otežanim pandemijskim uvjetima poslovanja turistički subjekti ne odustaju - komentira za naš program direktorica TZ-a Mihaela Kadija. Napominje i kako je ove godine iznos potpora povećan :


Iznos potpore je ove godine povećan za 50 posto – na raspolaganju je 750 tisuća kuna. 68 organizatora događanja nam se prijavilo , u tijeku je obrada i provjera prijava. Konačnu odluku o dodjeli potpora donosi Turističko vijeće, kroz veljaču odnosno do kraja mjeseca donijet će odluku.

Mihaela Kadija

Podsjetimo ovom prigodom da je i Turistička zajednica Grada Zadra raspisala Javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije u 2022. godini. Natječaj traje do 4. veljače, a potpore će se dodjeljivati za kulturne, zabavne, sportske, eno-gastro te tradicijske odnosno povijesne manifestacije.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.