Hrvatski radio

Radio Zadar

Kakvu turističku sezonu očekuju u Pagu?

19.06.2020.

14:00

Autor: Božidar Kolega

Kakvu turističku sezonu očekuju u Pagu?

Kakvu turističku sezonu očekuju u Pagu?

Foto: - / -

Dok su ulice Grada Paga prošle godine u ovo vrijeme bile pune turista, danas su bile uglavnom prazne. Predsezona, kažu u Turističkoj zajednici Grada Paga, bila je nikakva, no s druge strane Pag i nije bila destinacija koju turisti posjećuju u predsezoni.

Prošlu turističku sezonu Grad Pag završio je s nešto malo manje od milijun noćenja. Očekivanja su od ove sezone stoga bila velika, no korona kriza sve je poremetila, kaže direktorica paške turističke zajednice Vesna Karavanić:

 

Vesna Karavanić o sezoni

Problem je što hotel Pagus ove godine neće raditi:

 

Vesna Karavanić

Podsjetimo kako su nedavno predsjednici Turističkih zajednica gradova Novalje, Paga, Općina Povljana i Kolan, te mjesta Stara Novalja potpisali Sporazum o udruživanju lokalnih turističkih zajednica s područja otoka Paga u provedbi projekta - Razvoj outdoor turizma na otoku Pagu.  Cilj sporazuma je razvoj i oblikovanje otoka u jedinstvenu, usklađenu i na tržištu afirmiranu destinaciju za outdoor turizam. Ovo je prvi puta da su sve otočke turističke zajednice potpisale takav višegodišnji zajednički projekt koji je od značaja za turizam i kvalitetnu ponudu cijelog otoka Paga.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.