Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta : čudno je što se to pripremalo u tajnosti

02.05.2016.

12:29

Autor: V. Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tomislav Ćurko, direktor Čistoće najavio je da će se kandidirati za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Suprotstavit će se aktualnom predsjedniku županijskoga HDZ-a, zadarskom gradonačelniku Božidaru Kalmeti.

Moj motiv, ustvari tu je najvažnija činjenica, da je na terenu naše članstvo spremno na određene promjene, za jedno osvježenje i, rekao bih, nadogradnju cijelog sustava, rekao nam je u kratkoj izjavi Tomislav Ćurko.

Kalmeta, koji je najavio kandidaturu i za jednoga od šest potpredsjednika nacionalnoga HDZ-a, u telefonskom razgovoru nam je rekao da je i dosada imao protukandidate i uvijek pobjeđivao. 

Mi smo demokratska stranka, svatko tko ima ambicija i želje može se kanidirati, jedino je malo čudno da se to nekako sve u tajnosti priprema i onda se iskoči iz busije odjednom desetak dana pred izbornu skupštinu. Bilo bi bolje da je to bila jedna transparentna najava na stranačkim tijelima, na izborima u Ninu čiji je on kandidat, ali ne zamaram se tim previše, mi smo demokratska stranka, uvijek je dosad bilo više kandidata, bit će ih i sad i proći će sve u demokratskom duhu - izjavio je danas Kalmeta.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.