Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta i Pupovac o trgovanju mandatima

03.12.2015.

12:01

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među gostima u Hrvatskome Saboru bio je i Dinko Cvitan kojega su novinari upitali o pokrenutoj istrazi o trgovanju mandatima. Je li pozvan na razgovor u policiju novinari su pitali i Božidara Kalmetu i Milorada Pupovca.

Cvitan : Moramo provjeriti sve informacije. Ne mogu ja govoriti što se meni čini, ja mogu govoriti samo na temelju rezultata kriminalističkog istraživanja koje je naloženo policiji.  

Kalmeta: To uopće nije bitno pitanje. Bitno je sljedeće - odakle recimo Voji Stanimiroviću pravo da sve Srbe u Hrvatskoj prisiljava da budu za jednu političku opciju, za SDP. Svugdje u svijetu manjine ne odlučuju o tome tko će biti vldada, nego odlučuju većine. Ja čovjeka poznajem 10 godina, da, slučajno smo se sreli, popili smo kavu 5 minuta a o politici uopće nismo pričali.

Pupovac: Sasavim sigurno da ćemo inzistirati na onome što su naši stavovi i tražiti da državne institucije provjere sve indicije koje postoje kao i one koje su njima poznate.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.