Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta i zadarski HDZ za koaliciju s HNS-om

06.06.2017.

17:04

Autor: HRT Centar Zadar/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči početka sjednice HDZ-ova predsjedništva Božidar Kalmeta je izjavio je kako je on za koaliciju s HNS-om. Istaknuo je kako Hrvatskoj trebaju sigurnost, stabilnost i gospodarski rast, dok ideološke i svjetonazorske razlike trenutno nisu bitne.

Upitan hoće li stranačka baza prihvatiti takvu koaliciju, Kalmeta je rekao kako je on čovjek baze i da je baza s kojom on komunicira apsolutno za. "Mi smo pobjednička baza dolje odakle ja dolazim", dodao je. Na pitanje treba li HNS dobiti ministarska mjesta, Kalmeta je odgovorio kako nije na njemu da o tome govori, no da imaju kvalitetnih ljudi, pogotovo u gospodarstvu, stručnih ljudi, koji bi, po njemu, sigurno mogli naći mjesto u Vladi.

Član HDZ-ova Predsjedništva Darko Milinović je rekao novinarima kako HDZ ne može pristati na bezuvjetnu suradnju s bilo kim. Podsjetio je da je prije šest do osam mjeseci bio protiv suradnje s Mostom i da je predlagao suradnju s drugim političkim opcijama. "Sad je to došlo na vidjelo, vidjet ćemo", rekao je Milinović i dodao kako on nije sudjelovao u pregovorima i nije pobornik bezuvjetne suradnje. "Čut ćemo što će predsjednik stranke predložiti Predsjedništvu i ako procijenim da je to dobro za Hrvatsku bit ću za", rekao je Milinović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.