Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta: Most nema nikakvog razloga za suradnju sa SDP-om

11.11.2015.

11:36

Autor: Toni Pajkin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta uoči predsjedništa HDZ-a u središnjici stranke u Zagrebu, te sastanka s MOST-om, nije htio otkriti što misli da je maksimum u pregovorima s Mostom i iznad čega ne bi HDZ trebao ići. No, poručio je da MOST nema ni jednog razloga za suradnju s SDP-om.

Nitko drugi od članova predsjedništva HDZ-a uoči sastanka u središnjici u Zagrebu nije htio odgovarati na pitanja novinara, osim Kalmete, prenosi Hrvatski radio. Na pitanje da je njegova stranka najavljivala dvotrečinsku većinu, a da nema ni običnu odgovorio je:

"Zadovoljni smo jer smo poobjedili SDP, a da je mandata moglo biti i više moglo je, ali mi smo zadovoljni. Pobjedili smo nesposobnu Vladu, koja nije napravila ništa, koja je sve upropastila i dobro je da je otišla"

Mislite li da je položaj Karamarka nakon ovoga ugrožen? - bilo je sljedeće pitanje

"Ma nije... Nije!" - odgovorio je Kalmeta i dodao: 

"Dobila se jedna treća opcija, a mi smo kao stranka i dosad pokazivali širinu na kraju krajeva išli smo u koaliciju sa osam stranaka i za nas je dobro da se pojavila još jedna opcija i mislim da Most nema nikakvoga razloga da uopće surađuje s SDP-om, jer Most želi reforme, svi želimo reforme, a SDP je u ove četiri godine pokazao, ne da nije za reforme, nego da nije za ništa."

Što ste im spremni ponuditi? - čulo se također

"Ja imam svoje mišljenje isvoj stav oko toga, ali reći ću ga na predsjedništvu, a vi ćete ga čuti poslije sastanka." -

zaključio je Kalmeta

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.