Hrvatski radio

Radio Zadar

19:36 / 07.03.2017.

Autor: Vladimir Šetka

Kalmeta: Ne dam gušta SDP-u. Glasovac: Kalmetom se uopće ne bismo bavili.

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 15 godina na čelu Zadra - Božidar Kalmeta za koji mjesec odlazi u mirovinu. Povukao se iz utrke za još jedan gradonačelnički mandat, pa će boje HDZ-a u Zadru braniti ginekolog Branko Dukić. Izravna konkurentica bit će mu saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac.

Kako se ranije i nagađalo, ne bude li HDZ-ov kandidat Božidar Kalmeta, prva zamjena bit će mu dr. Branko Dukić. Odsada je on i službeno gradonačelnički kandidat te najavljuje da će pobijediti i nastaviti tamo gdje je Kalmeta stao. A Kalmeti se na svemu zahvalio glavni tajnik stranke Gordan Jandroković, koji je siguran da će HDZ i dalje biti pobjednik u svojoj utvrdi. Ovdje bih posebno želio izraziti zahvalnost Božidaru kalmeti na širini i ljudskoj i političkoj, što je procijenio da je u ovom trenutku dobro za HDZ da iddemo s kandidatom dr. Brankom Dukićem, rekao je Jandroković.

Kalmeti za vratom vise dvije optužnice, pa se iz utrke povukao, ne želeći priuštiti SDP-u i ostatku oporbe da im njegovo ime bude glavna tema predizborne kampanje. Ja sam an to navikao i nije me previše briga, niti me to dira, ali bi oni to, naravno, proširili i na HDZ ovdje u Zadru pa i na cijelu Hrvatsku. ja bih bio tema lokalnih izbora. Taj gušt im neću dati, ja sam se makao, jer moram voditi računa o HDZ-u i svojoj obitelji, istaknuo je Kalmeta. 

Odgovara mu SDP-ova kandidatkinja za zadarsku gradonačelnicu, saborska zastupnica Sabina Glasovac, koju je stranka potvrdila samo sat poslije HDZ-ove pressice. Priželjkivali smo na jedan način Božidara Kalmetu, jer je ipak bolje pobijediti Božidara Kalmetu u Zadru, a mislim da smo to bili spremni i da je vrijeme sazrelo, ali mi se recimo u kampanji u postavljanju stategije uopće ne bismo bavili njime, rekla je Glasovac. Istaknula je što želi promijeniti dođe li na čelo Zadra. Lijepo je graditi infrastrukturu, lijepo je graditi građevine, ali ljudi, ljudi čine grad i obećavamo samo jedno - ulagat ćemo u ljude i s nama će politika u Zadru dobiti ljudsko lice, istaknula je šefica zadarskoga SDP-a.  

S druge strane Kalmeta još nije siguran što nakon isteka mandata.Vjerojatno ću otić' u mirovinu, drugih opcija nemam, kratko je odgovorio Kalmeta koji i dalje ostaje na čelu županijskoga HDZ-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.