Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta: nema zakulisnih igara oko Višnjika; Oporba: Sad se tek vidi da ima

07.03.2016.

16:05

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog izostanka vijećnika vladajuće koalicije tematska sjednica zadarskog Gradskog vijeća koja se danas trebala održati na temu budućnosti Višnjika odgođena za sljedeći utorak. Naime, izostao je potreban kvorum, a iduća sjednica morala je biti sazvana unutar osam dana.

Dok iz oporbenih redova poručuju kako je to dokaz kako u gradu očigledno nešto skrivaju kada je u pitanju Višnjik, gradonačelnik Božidar Kalmeta odgovora kako je to samo reakcija vijećnika na prošlotjedno napuštanje sjednice od strane oporbe kad se prihvaćala projektno-planska dokumentacija Višnjika.

Ja ne vidim razloga da se na ovakav način opstruira ova tematska sjednica, ovakvo ponašanje samo nam daje za pravo da i dalje sumnjamo se ovdje neke stvari događaju daleko od očiju javnosti. - poručivala je SDP-ova vijećnica Sabina Glasovac.

Što se tiče Višnjka tu je javni interes dobrano ugrožen. - govorio je vijećnik Akcije Mladih Marko Pupić Bakrač.

Ja osobno nemam nekakvih saznanja, ali evidentno je da sve radnje ukazaju na neke zakulisne igre koje nisu dostupne ni nama ni javnosti , što nas strah da sutra tamo neće niknuti neboder koji nema veze sa sportom - govorio je bivši direktor K.K Zadra Nebojša Belić dodajući kako on ne govori u ime politike već isključivo u zaštitu javnog interesa.

Nikakvih ovdje zakulisnih igara nema, nikakvih drugih misli nema, kao što je napravljena dvorana, kao što je napravljen bazen gore na Višnjiku, treba li govoriti što je to značilo za grad, sportaše, djecu i rekreativce. Budite sigurni sve što ćemo tamo raditi napravit ćemo u tom duhu i smislu. I bit će uvijek to javni sadržaj to nikad privatni sadržaj biti neće. - poručivao je gradonačelnik B. Kalmeta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.