Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta: Očekujem bar jednog ministra iz Zadra

06.07.2020.

01:16

Autor: fm/vš

Kalmeta: Očekujem bar jednog ministra iz Zadra

Kalmeta: Očekujem bar jednog ministra iz Zadra

Foto: - / -

Osam osvojenih mandata u 9. izbornoj jedinici slavilo se i u ŽO HDZ-a Zadarske županije. Time se ovaj dio Hrvatske još jednom potvrdio kao utvrda pobjedničke stranke. Već oko 21.30 sati vodstvo zadarskoga HDZ-a obratilo se novinarima.

Predsjednik ŽO HDZ-a u Zadarskoj županiji, Božidar Kalmeta koji je osvojio najviše preferencijskih glasova, te tako s 14. posljednjeg mjesta ušao u Hrvatski sabor najprije je zahvalio na potpori birača, dodavši kako su građani prepoznali da HDZ vodi Hrvatsku sigurno uz predsjednika stranke Andreja Plenkovića.

Neupitno je da je HDZ pobjednik ovih izbora i to premoćno i nadmoćno, još jednom zahvaljuem svim biračima, jer Hrvatska s Andrejom Plenkovićem je u sigurnim rukama i ima sigurnu budućnost, rekao je uz ostalo Kalmeta. Dodao je kako će zadarski HDZ tražiti i ministarsko mjesto u Vladi, za što, kako je dodao, ima dovoljno ljudi. No nije želio o kojim se konkretno osobama radi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.