Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta: Siguran sam da će nam građani dati povjerenje i u iduće 4 godine

16.02.2017.

11:59

Autor: HRT centar zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Siguran sam da će građani opet dati HDZ-u povjerenje da upravlja Zadrom i sljedeće 4 godine, kazao je danas zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta. Tko će biti HDZ-ov kandidat za gradonačelničku poziciju Kalmeta ipak nije odgovorio, kazavši kako za to još ima vremena.

Komentirajući jučerašnji sastanaka s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem Božidar Kalmeta kazao je kako su razgovarali prvenstveno o kandidatima za župana, a o gradovima uglavnom nije bilo riječi  pa tako nije bilo govora ni o Zadru, kazao je Kalmeta. Na pitanje hoće li gradski odbor HDZ-a uskoro objaviti ime kandidata za zadarskog gradonačelnika Kalmeta je rekao: 

Mi ćemo tu naravno biti maksimalno transparentni. Izbori su tek treća nedjelja u svibnja. Prema tome ovo je još veljača, dakle ima vremena, nije tu nikakva preša, nikakav presing. Donijet će se najbolja odluka, ali ono što sam rekao jučer, ja sam ne 100 posto, nego više od toga uvjeren i siguran da će građani Grada Zadra dati ponovno Hrvatskoj demokratskoj zajednici i koalicijskim partnerima Hrvatske demokratske zajednice povjerenje za vođenje grada i sljedeće 4 godine. A tko će biti vidjet ćemo. 

Što se tiče Božidara Longina kao kandidata za župana, Kalmeta je rekao: 

Županijski odbor je donio tu odluku. Županijski odbor je imao sjednicu. Od 49 članova, dakle rezultat je bio 26 članova je bilo za Longina, 12 je bilo za doktora Birkića i 11 je bilo za Stipu Zrilića. Prema tome jednim demokratskim načinom je odabran Božidar Longin za HDZ-ovog kandidata.   

SDP-ovu kandidatkinju Sabinu Glasovac, nije htio komentirati već je samo kazao: 

Ja pozdravljam sve kandidature, i dobro je da ima više kandidata. Dobro je da građani imaju veći izbor. 

A na pitanje  da li bi osobno volio ostati još 4 godine na poziciji gradonačelnika Kalmeta je odgovorio: 

Znate što bi ja osobno najviše volio. Igrati nogomet za veterane NK Arbanasi. 

A hoće li Kalmeta ipak odigrati još jednu političku utakmicu za gradonačelnikovu poziciju saznat ćemo vjerojatno uskoro. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.