Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta slavi, Glasovac žali

12.01.2015.

11:43

Autor: Nikola Barać

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dok u lokalnom SDP-u žale za izgubljenim predsjedničkim mandatom, zadarski HDZ danas slavi.

Kolinda Grabar Kitarović tijesno je pobijedila u gradu Zadru, i to nakon pobjede Ive Josipovića u prvome krugu. Na županijskoj razini pobjeda je očekivano bila viša - 58,54 % za Grabar Kitarović prema 41,46 posto za Josipovića.

Predsjednik Županijskog HDZ-a i gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta zadovoljan je rezultatom…
Zahvaljujem svim onima koji su dali glas Kolindi Grabar Kitarović, kandidatkinji koja je pobijedila i koju je hrvatska prepoznala kao osobu koja može prekinuti negativne trendove u svakom segmentu života i taj kotač preokrenuti u jednom pozitivnom smjeru. Naravno da sam zadovoljan, u Zadarskoj županiji je osvojeno gotovo 60 posto, u gradu Zadru je postotak bio manji, negdje oko 51 posto ili 18.000 glasova, što je iznimno visok broj glasova.- istaknuo je Kalmeta.

Predsjednica zadarskog SDP-a Sabina Glasovac iskreno žali na sinoćnjem porazu, ali ističe kako nema razloga biti nezadovoljna rezultatom u gradu Zadru.

"Dapače imamo više od 17 tisuća razloga reći hvala Zadru, jer su prepoznali pravi put i program koji je nudio Ivo Josipović. Meni je iskreno žao što Josipović neće obnašati dužnost Predsjednika i u drugom mandatu" - rekla je Sabina Glasovac te čestitala Kolindi Grabar Kitarović na pobjedi. Također je rekla kako se nada da će nas Grabar Kitarović ugodno iznenaditi i da će biti predsjednica svih građana da će okupljati kako je i obećala, te da će pomoći Vladi Zorana Milanovića kako bi izvukli zemlju iz krize.

Nevažećih glasova je bilo između 2 i pol do 3 posto, a sigurno je to da će nakon predsjedničkih izbora oba bloka, sada je već očito podijeljene Hrvatske hvatati startne pozicije za one važnije parlamentarne.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.