Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta: To je samo spin, što je čekao do sada!?

28.10.2013.

15:35

Autor: všetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

To je za mene bilo očekivano s obzirom da sam ja najavio i ovih dana ću podići tužbu protiv gospodina Mijata Stanića , kazao je na konferenciji za novinare Božidar Kalmeta, očitujući se o prijavama Mijata Stanića. "A što je čekao do sada s tim , već mjesecima napada, vrijeđa, pa njemu nalaže to i građanska dužnost, ako ima nekakve dokaze, a nema, trebao je to već napraviti, a ne danas." - rekao je Kalmeta.

Iako su zadarski novinari čitavo prijepodne pokušavali doći do izjave Božidara Kalmete, on ih je uspješno izbjegavao, no ipak je u 15 sati izišao pred njih i ponovio kako se piše prijava protiv Mijata Stanića. S konferencije za novinare koja je počela neuobičajeno padom plastike sa stropa zadarske gradske vijećnice na stola za kojim je sjedio Kalmeta, koji je nezgodu komentirao kroz smijeh riječima: "sve ste vidjeli, moglo je biti i po glavi, Bože sačuvaj!"

Kalmetin komentar na prijavu predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića:

"To je za mene bilo očekivano, s obzirom da sam najavio i ovih ću dana podići tužnu protiv Mijata Stanića. To za mene nije ništa novo" - rekao je Kalmeta, dodajući kako je ta prijava je za njega samo jedan običan spin. "Tu nema ništa novo, niti može što biti, svatko protiv svakoga ima pravo dignuti kaznenu prijavu, no Hrvatska je pravna država, ja vjerujem u institucije pravne države i neka se institucije s time bave. No, postavljam pitanje, a što je čekao do sada s time"- rekao je dodajući kako ga Stanić već mjesecima napada, vrijeđa i optužuje. Kalmeta ističe da ga do sada nije nitko od istražnih organa kontaktirao, te da nema zašto.

Kalmeta je ovih dana spominjao da i on ima materijale koji kompromitiraju sindikalca Stanića. Na upit zašto ih ranije nije iskoristio i predao pravosuđu, odgovara:

To sam dobio prije nekoliko dana, čak ne znam tko mi je to poslao na e mail prije nekoliko dana, da sam ja to imao i prije, budite sigurni da bi to već učinio."

Kalmeta je odgovorao i na pitanja, tipa -  Da ste promatrač sa strane, da gledate kako vam je netko priveo deset ljudi, od šofera do... , kako bi reagirali:

"Čujte svatko odgovara za svoja djela, svatko odgovara za svoja djela." - odgovorio je.

Na pitanje jeli pogriješio u izboru ljudi, Kalmeta je rekao da su to vrhunski stručnjaci. "Livaković je osnovnu i srednju školu završio sa svim peticama. Sapunar je doktor nauka, školovao se u SAD-u, Milivoj Mikulić došao je iz Bechtela, studirao je građevinu koju je završio s prosječnom ocjenom 5.0." - rekao je Kalmeta.

Tijekom konferencije za novinare Kalmeta je nekoliko puta ponovio novinarima kako je spreman odgovarati na pitanja svakog dana - " I sutra ujutro sam opet tu " - poručio je.

Poslušajte prilog, Kalmetinu izjavu te dio javljanja našeg Vladimira Šetke u dnevnik Radio Zadra u trenutku kad se srušio strop.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.