Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta uzvraća udarac

16.03.2017.

17:44

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradonačelnik Božidar Kalmeta reagirao je na današnju objavu Foruma mladih SDP-a. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti .

"Poštovani mladi iz SDP-a,

Neistine, manipulacije i obmanjivanje javnosti metode su kojima se ne smije služiti niti u predizbornoj kampanji, pa svejedno vaše priopćenje upravo tome služi. Opravdanje vam ne može biti niti to što ste možda, čak ne znajući ili nenamjerno, pobrkali lončiće, pa ste pozivajući se na podatke Državnog zavoda za statistiku, zanemarili činjenicu kako u tom dokumentu stoje podaci o županijama, a ne o gradu Zadru koje sam na kolegiju gradonačelnika konkretno i u brojku naveo, a sve prema službenim podacima o prebivalištu u gradu Zadru. Ne znajući ili nenamjerno, a s obzirom na skorašnje izbore, sigurno namjerno, manipulacijom brojkama nastavili ste po dobrom običaju svojih starijih stranačkih kolega, kao i pred svake izbore, plasirati neistine i obmanjivati javnost.

Podaci koje sam naveo na posljednjem kolegiju egzaktni su, točni i službeni. Ono što je pri tom važno vama još jednom napomenuti je da se razlika u broju osoba s prebivalištem u Zadru odnosi prije svega i na promjenu Zakona o prebivalištu prema kojemu su sve osobe koje ne borave stalno na području grada Zadra trebale odjaviti prebivalište iz Zadra. U svakom slučaju, niti brojevi koje spominjete niti razlozi koje spominjete nisu točni. Ali je zato točna činjenica da je za vrijeme Milanovićeve Vlade iz Hrvatske iselilo 100 tisuća ljudi. Što se tiče Zadra, SDP nam je tada blokirao sve projekte, posebno Gaženicu i Mocire, a oni iz zadarskoga SDP-a koji su tada bili u izvršnoj vlasti u Zagrebu za Zadar nisu učinili ništa.

Manipulirate ovim podacima kao i vaši stariji kolege o ostalim jednako važnim temama za naš grad. Servirali ste javnosti priče o „megalomanskoj“Gaženici, „nepotrebnoj“ spojnoj cesti koja vodi, kako steoptuživali, u nigdje;izmišljali afere o SC „Višnjik“ i zapravo svim onim projektima koji su osmišljeni i realizirani samo iz jednog razloga: da naša dica u svom gradu imaju budućnost, a dicaiz nekih drugih sredina u njemu vide svoje nove perspektive. Sjetimo se samo posljednjeg primjera pokušaja opstrukcije izgradnje Kneževe palače. Očekujem slične manipulacije od strane SDP-a i sa skorim početkom gradnje sveučilišnog kampusa, Centra za mlade, Providurove palače, bolničkih odjela pa i dovršetka centra Mocire koji ni bivša vlast na državnoj razini nije uspjela urušiti ali na žalost njegov dovršetak uspjela je znatno prolongirati. Svi ovi projekti koji slijede nadogradit će kvalitetu življenja u našem gradu, a i donijeti nova radna mjesta.

Poštovani mladi SDP-a, želim vam dugu političku budućnost i političko djelovanje ali ne onakvo kakvo su imali vaši seniori, koji ne samo da nikada nisu ništa napravili za ovaj grad, već su radili protiv njegovog razvoja i isključivobili poslušnici svojih šefova u Zagrebu.

 

Gradonačelnik Grada Zadra

Božidar Kalmeta"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.