Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta za kočenje SC Višnjik prozvao "one koji tamo arče i banče"

09.02.2016.

14:41

Autor: S.Dražić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U raspravama o budućnosti sportskog kompleksa Višnjik ima dosta nerazumijevanja, pa često i zlonamjernog, izjavio je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta na današnjem Kolegiju. Za kočenje projekta prozvao je određene interesene skupine koji na tom prostoru sada, rekao je Kalmeta, "arče i banče".


Bez javne rasprave i odluke Gradskog vijeća o izgradnji Sportskog centra Višnjik neće se ništa učiniti. Prvi korak je izrada UP-a Višnjik, rekao je zadarski gradonačelnik:

   Ljudi moji, što će tamo definirati UP tko to zna ? To što direktor Višnjika ima neku viziju,ideju pa ima pravo na to . Zato je i postavljen tamo da ima neku viziju, ideju. Al to ne znači da će to što on predlaže tamo i biti. Ne treba kritizirati nešto što uopće ne znamo hoće li biti. To će pokazati UP koji ima svoju proceduru: javni uvid, široka javna rasprava i u konačnici Gradsko vijeće je to koje te izmjene donosi. Stoga kakva panika?, upitao je Kalmeta.

  Za kočenje projekta SRC Višnjik prozvao je određene interesene skupine koji na tom prostoru sada, rekao je Kalmeta, "arče i banče":

    Jedina naša namjera bila je staviti cijeli prostor Višnjika pod upravljanje Sportskog centra Višnjik kao gradskog poduzeća koje će njime upravljati i razvijati infrastrukturu. Al tu dolazimo do problema i to je ono što nekima najviše smeta, što smeta nekim interesnim grupama koje sada tamo arče i banče što će Višnjik sada imati ingerenciju nad cijelim tim prostorom.
Prvenstveno mislim na gospodina iz SDP-a kojega je Denis Karlović do nogu potukao na izborima za temeljne ogranke u Jazinama 1,koji je inače predsjednik Atletskog kluba Zadar. I taj se javlja, taj laže, taj govori neistine i muti vodu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.