Hrvatski radio

Radio Zadar

Kalmeta: Zadar uspješno prebrodio zahtjevnu financijsku godinu

17.12.2015.

16:53

Autor: Vladimir Šetka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradski proračun s trećim izmjenama u ovoj godini pada za oko osam milijuna kuna, ali će zato u idućoj rasti za gotovo 18 milijuna kuna. O tome je bilo riječi na današnjem kolegiju zadarskoga gradonačelnika.

Ovogodišnji proračun s 388 milijuna kuna smanjuje se za osam milijuna kuna. Razloga je više - od izmjena nekih zakona do provedbe mini-reforme, zbog koje gradonačelnik Božidar Kalmeta smatra da je ova financijska godina za Grad Zadar bila izazovna i teška: Al ono što je bitno, mi smo zadržali sve standarde, koji su vrlo visoki. Nismo podizali cijene za građanstvo ničega, dakle ni komunalne naknade, ni nekih renti, ni komunalni doprinos, dakle ništa. Ni jedno komunalno poduzeće nije dizalo cijene.

Osim rebalansa ovogodišnjega, pred gradskim vijećnicima već idućega tjedna naći će se prijedlog proračuna za iduću godinu. Bit će veći za oko 17 milijuna kuna i iznosit će gotovo 409 milijuna kuna. Pročelnica Grozdana Perić pojašnjava zašto povećanje: Zakonske promjene koje su se dogodile zahtijevaju da se korisnici proračuna grada moraju uključiti sa svim svojim prihodima i primitcima u konsolidirani proračun grada. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.