Hrvatski radio

Radio Zadar

Kampovi u plusu, u nekima će gosti i masline brati...

19.09.2022.

11:53

Autor: Suzana Jakšić Mandić

Camping Resort Ugljan

Camping Resort Ugljan

Foto: SJM / Radio Zadar

U odličnoj turističkoj sezoni jedan od aduta su hrvatski kampovi, koji odlično posluju. Od početka godine promet im je za čak 8% veći nego rekordne 2019. Sezonom ali i najavama za posezonu zadovoljni su i u Camping resortu Ugljan, jednom od većih kampova na zadarskim otocima. Izuzev paških kampova, jedini je to otočni poslovni subjekt ove vrste sa 4 zvjezdice, a ove je sezone zabilježio najveće povećanje u broju noćenja među turističkim subjektima na Ugljanu i Pašmanu. Trenutačno u kampu u Ugljanu boravi 120-ak gostiju, a namjeravaju ostati otvoreni sve do 1. studenog. Posluje tek dvije i pol godine ali se svojom ponudom na 55 parcela koja uključuje povrtnjake za goste, bazene, plažu za kućne ljubimce, fitness prostore i slično, uspio pozicionirati na zahtjevnom tržištu. Uskoro će dio gostiju uključiti i u berbu maslina. Poslovanje komentira suvlasnik Mirko Bacalja: 


Prošle godine do sredine rujna smo imali 25 tisuća noćenja, ove godine imamo već 31 000 noćenja, sezona je izvanredna i po prihodima i po svemu. Za dva tjedna krećemo u berbu maslina, imamo prijatelje iz Slovenije i Hrvatske i s njima beremo masline i bit ćemo otvoreni do kraja 10. Mjeseca.

M. Bacalja

Koji su nedostaci sezone, pitamo Bacalju. Ove je godine bilo problema zbog suše pa je ulaganje u poboljšavanje vodoopskrbe Ugljana prioritet, kaže mladi otočni poduzetnik a smatra i da treba usavršiti odnosno mijenjati sustav obrazovanja turističkih djelatnika, jer je problem nedostatka radne snage u turizmu sve veći, kaže naš sugovornik. 

M. Bacalja o poslovanju kampa u Ugljanu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.