Hrvatski radio

Radio Zadar

Kanaderi gase požare kod Otrića i Posedarja

06.08.2018.

16:38

Autor: HRT radio zadar

foto: MORH

foto: MORH

Foto: - / -

Dva požara planula su poslijepodne na području Zadarske županije, javljaju iz MORH-a - na području mjesta Otrić u općini Gračac te kod Posedarja. Ovo je 17.- požar na kojem su angažirane protupožarne zračne snage, od početka lipnja.

O stanju kod Otrića zapovjednik županijskih vatrogasnih snaga Boris Jović- u tonskom prilogu:

Iz priopćenja MORH-a : Na požarištu Otrić angažirana su dva Canadaira, a u isto vrijeme izbio je novi požar kod Posedarja gdje su preusmjerena dva Canadaira s požarišta Otrić, dok su dodatno angažirana još dva Canadaira koji će nastaviti gasiti požar u Otriću.

Od početka II. faze ovogodišnje protupožarne sezone (od 1. lipnja do 5. kolovoza) zračne snage su sudjelovale u gašenju 16 požara (8 u Šibensko-kninskoj, 5 u Zadarskoj i 3 u Splitsko-dalmatinskoj županiji).

Uz gašenje požara, provedeno je i 17 protupožarnih izviđanja sa avionima Canadair i Airtractor u županijama priobalja, dok je tim besposadnih zrakoplovnih sustava (BZS "Skylark I") za rano otkrivanje požara bio angažiran osam puta.

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 75 sata naleta, pri čemu je izbačeno oko  2 300 tona vode - priopćeno je iz MORH-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.