Hrvatski radio

Radio Zadar

Kanaderi gasili požare kod Biljana Donjih i Zemunika Gornjeg

10.04.2020.

19:17

Autor: HRT Radio Zadar

Foto: HRZ/A.Trupinić

Foto: HRZ/A.Trupinić

Foto: - / -

Protupožarne snage iz sastava 855. protupožarne eskadrile 93. krila HRZ-a sudjelovala u gašenju tri požara: dva u Zadarskoj i jednog u Šibensko-kninskoj županiji .

Tako je jedan Canadair upućen na požarište kod Biljana Donjih, a potom i Zemunika Gornjeg u Zadarskoj županiji. Nakon gašenja ovog požara, usmjeren je na novi požar uz samu granicu s Bosnom i Hercegovinom između općine Cviljane i Uništa u Šibensko-kninskoj županiji. Ovaj požar je još uvijek aktivan te ga gasi jedan Canadair.

Od početka godine, zračne protupožarne snage do zaključno, 10. travnja sudjelovale su u gašenju četrdeset šest požara (četrnaest u Splitsko-dalmatinskoj, sedamnaest u Šibensko-kninskoj, deset u Zadarskoj, četiri u Dubrovačko-neretvanskoj  i jedan u Primorsko-goranskoj županiji).

U ovogodišnjim akcijama gašenja požara sveukupno su zračne protupožarne snage ostvarile oko 120 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 5000 tona vode.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.