Hrvatski radio

Radio Zadar

Kanaderi i danas gase požar kod Knina

27.08.2019.

09:11

Autor: Radio Zadar

Foto: Operativno vatrogasno zapovjedništvo

Foto: Operativno vatrogasno zapovjedništvo

Foto: - / -

Dva kanadera od jutros ponovno sudjeluju u gašenju požarišta pokraj mjesta Mokro Polje u blizini Knina. Riječ je o požarištu u kojemu je jučer sudjelovalo ukupno sedam protupožarnih aviona, pri čemu je ostvareno oko 13 sati naleta te izbačeno oko 230 tona vode.

Kapetan posade kanadera i zamjenik zapovjednika Protupožarne eskadrile bojnik Darko Kučej koji je sudjelovao u gašenju požara rekao je kako je riječ o požarištu s dva kraka na brdu Kom. Odmah po dolasku djelovali smo na gornjem dijelu požarišta gdje smo zaustavili širenje vatre, a u nastavku gašenja koncentrirali smo se i na prednji dio. Do mraka smo uspjeli djelomično lokalizirati požar, no riječ je o nepristupačnom terenu za rad zemaljskih snaga te je vjetar ponovno raspirio vatru. Od jutra smo ponovno angažirani i vjerujem kako ćemo danas u potpunosti požar staviti pod nadzor vatrogasaca, iznio je bojnik Kučej.

Kako je jučer novinarima rekao vatrogasni zapovjednik šibensko-kninske županije,  Darko Dukić, vatra je buknula zbog udara munja.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.