Hrvatski radio

Radio Zadar

Kanaderi od 6 sati angažirani na gašenju požara kod Splita

18.07.2017.

09:08

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protupožarne namjenski organizirane snage Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, nakon smirivanja bure, angažirane su jutros, od 6 sati, na gašenju požara kod Splita.

Na široku vatrenu frontu upućena su dva Canadaira CL-415 i dva Airtractora AT-802 koji će prioritetno gasiti požar na najugroženijim područjima.

Tijekom jučerašnjeg dana zračne snage sudjelovale su u gašenju 10 požara na području Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Zadarske županije pri čemu su ostvarile 74 sata naleta i na požarišta izbacile 3 500 tona vode.

Tijekom prošle noći, u Raketnoj bazi Žrnovnica i gradskim četvrtima Kamen i Kila u Splitu, pripadnici Hrvatske kopnene vojske su bili angažirani na gašenju požara, a nakon toga kontroli opožarenog područja. Također, na teren je dodatno upućeno 286 pripadnika Hrvatske kopnene vojske koji su smješteni u Lori i Divuljama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.